De docent

 

Caroline Schaap

 

Ik kom uit wat je een "muzikaal nest" noemt. Mijn moeder gaf blokfluitles, leidde muziekgroepen en speelde daarnaast ook gamba en piano. Mijn 3 zussen bespeelden ook de verschillende blokfluiten (sopraan, alt, tenor, bas) en daarnaast harp, viool en cello. Wij musiceerden thuis veel samen en in de vakanties gingen we naar muziekweken.


Al tijdens mijn dwarsfluitstudie aan het Conservatorium van Groningen merkte ik hoe leuk het is om met kinderen te werken. Kinderen zijn onbevangen en vinden het leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Omdat ik merkte dat in de lessen naast het leren beheersen van de techniek van het instrument de algemene muzikale vorming (AMV) een belangrijke rol speelt, heb ik na mijn eindexamen mijn bevoegdheid om AMV-lessen te geven bij het Gehrels-Instituut behaald.

Sinds ik afgestudeerd ben in 1986 geef ik dwarsfluit- en AMV- les, dirigeer ensembles en heb diverse workshops met betrekking tot het muziekonderwijs ontwikkeld en gegeven.
Inmiddels geef ik al meer dan 30 jaar les. De laatste jaren ook veel aan volwassenen. Ik vind het een uitdaging het lesmateriaal te vinden wat bij de verschillende lesvragen past.

In het najaar van 2010 heb ik de opleiding tot docent Muziek op Schoot® afgerond. Dit is een officieel erkende Post-HBO opleiding. Hiermee heb ik mijn bevoegdheid  behaald om les te geven aan kinderen van 0-4 jaar.
Vanaf April 2011 tot Januari 2014 ben ik docent Muziek op schoot® bij kinderdagverblijf “De blauwe Big” in de Meern geweest. Ik heb aan 18 groepen muziekles gegeven. Sinds Februari 2014 ben ik muziekbegeleider bij kinderdagverblijven van Partou.
In september 2016 ben ik cursussen Muziek op Schoot® voor (groot)ouder en (klein)kind gaan geven bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK), locatie Leidsche Rijn.
Daarnaast geef ik ook cursussen in de Bilt en Bilthoven.