Muziek op Maat - Bilthoven en Soest

Reacties van ouders

 

​Wij hebben bijna twee jaar met veel plezier deelgenomen aan de muzieklessen van Caroline. De liedjes volgen de seizoenen en feestdagen, en zijn daarom altijd actueel. Sommige zingen we nu (bijna een jaar na de laatste lessen) nog steeds! Vooral als we door het bos lopen. ;-) Caroline voelt peuters enorm goed aan en betrekt ze op een leuke manier bij de les. De afwisseling tussen liedjes zingen terwijl we op de grond zaten en liedjes waarbij we moesten staan of bewegen was erg fijn.
-Sanne, moeder van Tobin (4 jaar)

 

 

Zowel mijn dochter als later mijn zoontje hebben beiden erg genoten van Carolines muziekles!

Vrolijk, toegankelijk door vaste liedjes die terugkomen en verrassend met leuke seizoensliedjes.

Lekker zingen en fysiek ritmes klappen, kloppen en stampen.

Caroline weet goed aan te sluiten bij het niveau van peuters.​

 

 

 

 

 

Toen mijn dochter 1,5 jaar oud was, ben ik voor het eerst met haar naar de lessen Muziek op Schoot van Caroline gegaan. We zijn daar met veel plezier mee doorgegaan tot ze 4 jaar werd. In de periode waarin lessen op locatie vanwege de coronamaatregelen tijdelijk niet mogelijk waren, nam Caroline ze zelfs op, zodat de cursus thuis op de laptop of televisie door kon gaan. Caroline besteedt veel aandacht aan de muzikale ontwikkeling van de kinderen, soms expliciet maar meestal ongemerkt, zodat de lessen heel ongedwongen blijven. Het is erg leuk om te zien hoe mijn dochter is gegroeid op muzikaal gebied. Je kunt steeds merken dat Caroline veel uit haar verschillende opleidingen toepast in de lessen. Ook voor ouders met interesse voor muziek is het leuk dat ze regelmatig mooie stukken uitzoekt of iets vertelt over de gebruikte muziek. We hebben ervan genoten!
Jeroen, vader van Iris​

 

Caroline is een gepassioneerde docent met naast veel kennis over diverse instrumenten, ook veel kennis over de ontwikkeling van peuters.
In de les is er een fijne afwisseling tussen muziek maken met papa of mama, luisteren naar muziek, bewegen op muziek en ontdekken van materialen die muziek kunnen maken.
Kinderen worden op allerlei manieren nieuwsgierig en enthousiast gemaakt.
Ze krijgen de ruimte om te ontdekken in hun eigen tempo en dat vind ik prachtig. Mijn dochters wilde nooit lang op schoot zitten maar liepen veel door het lokaal, wilde graag de dwarsfluit, piano of gitaar aanraken, verzamelden in het zomer thema zoveel mogelijk schelpen en hadden dan moeite om iets af te staan als de oefening voorbij was. Caroline zag dit en leidde alles is goede wegen, er was ruimte voor elke kind op zijn eigen manier.
Als dansdocent weet ik hoe waardevol muziek is bij de ontwikkeling van kinderen en de lessen van Caroline zijn precies de soort lessen die ik elke peuter gun.
-Nina, moeder van 3 meiden-

 

Superleuk!! Doen!!! Dat zijn de lessen Muziek op Schoot gegeven door Caroline Schaap. Ze maakt er echt wat van, hoe jong de kinderen ook zijn. Onze zoon Pjotr heeft bijna 3 jaar muziek gehad van Caroline en hij vond het geweldig leuk.
Caroline opent de bijeenkomst altijd met muziekinstrumenten voor de kinderen die daar even vrij mee kunnen spelen totdat de les begint. Ze deelt haar les op in kleine behapbare stukjes zodat de kinderen hun aandacht niet verliezen en als ze dat wel verliezen is dat ook niet erg, dan pakken ze het even later weer op. Caroline bespeelt verschillende instrumenten, maar wat Pjotr heel mooi vond was de dwarsfluit. De kinderen mogen soms ook even aan de instrumenten zitten, zodat ze voelen hoe het klinkt. De lessen zijn altijd een combinatie van muziek en veel beweging, in kringetjes lopen, huppelen, soms ook rennen. Caroline maakt allerlei attributen, zodat de kinderen de muziek niet alleen te horen, maar er ook meer een beeld en gevoel bij krijgen. Ten slotte besteedt ze aandacht aan de seizoenen en belangrijke feestdagen zoals Kerstmis en Sinterklaas.
De les wordt altijd afgesloten met een vast liedje en dan kan iedereen afscheid van elkaar nemen.

Moeder van Pjotr, oktober 2021

 

​De Muziek op schoot lessen bij Caroline zijn echt een aanrader! Het is een leuke manier voor de kinderen om met muziek kennis te maken. En als ouder of opa/oma een hele leuke activiteit om samen te doen met je kind.
De lessen hebben altijd een herkenbare structuur. De invulling past bij het seizoen of de feestdagen en laat de kinderen kennismaken met steeds weer verschillende instrumenten en ritmes.
Wij hebben altijd met heel veel plezier meegedaan.

Moeder van Isa, november 2021

 

'Jarenlang hebben mijn zoon Mads (nu 4 en op school) en ik bij Caroline de Muziek op schoot-cursussen gevolgd, met heel veel plezier! Altijd weer een feestje om samen muziek te maken, passend bij het seizoen. Caroline weet met veel enthousiasme de kinderen aan het zingen en dansen te krijgen en een fijne sfeer te creëren. En ook vond ik het heerlijk om als moeder een momentje met m'n zoon samen te hebben, het was echt ons uitje. Grote aanrader dus!'

Marjolein, moeder van Mads